Uw fysieke belasting verminderen en de cliënt veilig en prettig tillen?

Tilliften Tilly en Raisa Basic van United Care nieuw opgenomen in het assortiment.
United Care, natuurlijk in beweging.

 

Uwthuiszorgwinkel.nl investeert in nieuwe tilliften met elektrische potenspreiders van United Care. Met de tilliften Tilly en Raisa Basic, ontwikkelt door United Care uit Groningen, heeft Uwthuiszorgwinkel.nl twee hoogwaardige hulpmiddelen voor de thuissituatie aan het assortiment toegevoegd.

  • De Raisa Basic, mogelijk met een low-zone band of een tilvest, is een actieve tillift voor personen tot 160 kg en benadert de natuurlijke beweging van het lichaam bij het gaan staan en zitten. De elektrische potenspreiders zorgen voor een soepele instelling van de lift waarbij de zorgverlener weinig hoeft te bukken en de fysieke belasting sterk vermindert wordt.
  • De Tilly is een passieve tillift voorzien van een 4-punts balansjuk waarbij de transfer zowel in liggende als zittende positie kan plaatsvinden en automatisch het balanspunt van de zorgvrager gevonden wordt. Een roterende hef-arm zorgt ervoor dat de zorgvragers heel eenvoudig achterin de stoel gepositioneerd kunnen worden. De zorgverlener hoeft geen intensieve spierkracht te leveren om de cliënt te tillen. Een betere houding en afname van onnodige handelingen dragen bij aan een grotere arbotechnische verantwoordelijkheid.

Voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener bieden deze tilliften grote voordelen. De liften zijn eenvoudig te gebruiken, stabiel en zeer licht te manoeuvreren. Ze onderscheiden zich door het degelijke frame, een schoprem en elektrische potenspreiders. Er is uitsluitend gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen.

 

De Raisa Basic   De Tilly
Raisa Basic tillift       

Tilly tillift

De Raisa basic is compact, wendbaar, kwalitatief hoogwaardig, licht te manoeuvreren, zeer stabiel, heeft een schoprem en elektrische en traploze potenspreiders. Het primaire doel van de Raisa basic is om zorgvragers vanuit een zittende naar een staande houding te brengen en andersom. De zorgverlener kan de zorgvrager op een veilige en efficiënte wijze laten staan, zitten en verplaatsen. Door zijn eenvoud is de Raisa basic heel gemakkelijk in het gebruik. Het is een compacte wendbare stalift specifiek voor in de thuiszorg. Hij heeft een snelle en robuuste hefmotor en kan hierdoor een persoon tot 160kg veilig tot staan brengen. De poten van het onderstel zijn traploos en in breedte verstelbaar voor een betere positionering. De scheensteunen passen zich vanzelf aan op de stand van het scheenbeen en de knieën.

          De Tilly tillift is bedoeld om een passieve transfer te verzorgen. De zorgvrager kan in een zittende of liggende houding worden gebracht om eenvoudig van b.v. stoel naar bed te kunnen worden verplaatst. Het is een robuuste, compacte, lichte en wendbare lift, met een eenvoudige bediening. Er is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materialen. De tillift is leverbaar met een 2-punts juk of een balans juk. Het 2-punts juk is voor tilbanden met lussen, het balans juk is een 4-punts juk voor tilbanden met clips. Een 4-punts juk zorgt o.a. voor een betere verdeling van het gewicht in de tilband. Dat geeft minder druk op het lichaam en zorgt voor een betere en comfortabele transfer. Dit is prettiger voor de zorgvrager en fysiek minder belastend voor zorgverlener. Het flexibele juk is geschikt voor grote en kleine personen doordat het zich aanpast aan de persoon. Zeer laag hangen is mogelijk, zodat er niet aan de band of het lichaam geduwd en getrokken hoeft te worden om de tilband los en vast te maken. De poten van het onderstel zijn elektrisch in breedte te verstellen voor een betere positionering t.o.v. stoel of bed.

 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u zelf ervaren wat onze tilliften voor uw fysieke belasting kunnen betekenen? Vraag de tillift aan bij onze indicatieverpleegkundigen: indicatie@uwthuiszorgwinkel.nl

Verder lezen: http://www.unitedcare.nl/nieuws

Even geduld...