Een relatie aan het woord

Deze keer vertelt Margreet Morelissen, ergotherapeut bij Beweging3.0 over haar werk.


Margreet Morelissen

“Ik ben Margreet Morelissen en werk al ruim 30 jaar als ergotherapeut, voornamelijk in de ouderenzorg. Toen ik voor de keuze van een studie stond sprak het contact met mensen, de creativiteit in denken en doen en het praktisch werken in het beroep mij aan. Ergotherapeuten zijn doeners!

 

Mijn eerste ervaringen met UwThuiszorgwinkel.nl dateren uit 2010, het jaar waarin ik voor Beweging 3.0 ging werken. Sindsdien heb ik in veel verschillende werkvelden gewerkt, van revalidatiecentrum tot academisch ziekenhuis, in verpleeghuizen en sinds enkele jaren voornamelijk bij cliënten (voor mij nog steeds een afstandelijke term) die thuis wonen. Nog steeds vind ik het contact met mensen fijn. Wat mij drijft is het zoeken naar mogelijkheden om die dingen die iemand belangrijk vindt mogelijk te maken. Iedereen is uniek en dus is iedere vraagstelling voor ergotherapie weer anders. Voor de een kan het belangrijk zijn om de telefoon of Ipad te kunnen hanteren, want dat is “het lijntje naar buiten”; iemand anders hecht veel waarde aan het koken en boodschappen doen, want daar haalt die persoon zijn/haar plezier en waardigheid uit. Weer een ander blijkt  zoveel problemen met het zitten te hebben, dat  veel activiteiten belemmerd worden; als je niet goed zit of pijn hebt bij het zitten door bijvoorbeeld decubitus word je snel moe, is aan tafel eten geen pretje, lukt het je niet om ontspannen die mooie film uit te kijken, etc.

 

Samen zoeken we naar de achterliggende oorzaken en werken we naar oplossingen toe om iets weer wél te kunnen doen of om de grootste ongemakken weg te nemen. Ook kunnen dat adviezen voor de naaste omgeving zijn. Bij die oplossingen horen uiteraard ook hulpmiddelen en voorzieningen.

                                                                   

De wet- en regelgeving is soms best ingewikkeld; wat wordt wel/niet vergoed en door wie? Hoe moet ik dat aanvragen? Daarbij kan ik u helpen. Maar ook: waar kan ik de hulpmiddelen vinden die ik nodig heb? Op dat vlak ligt mijn samenwerking met UwThuiszorgwinkel.nl. Daar hebben ze niet alleen de expertise om vakkundig mee te denken, maar ook de perfecte hulpmiddelen die nauw aansluiten bij de wensen en behoeften van de cliënt. UwThuiszorgwinkel.nl heeft een grote uitleenservice voor veel artikelen zoals: bedden, rolstoelen, anti-decubitusmateriaal etc. Mijn cliënten kunnen ook bij UwThuiszorgwinkel.nl terecht voor de aanschaf van kleine hulpmiddelen, stoelen, een scootmobiel etc.

 

Vooral mensen die een persoonlijk advies willen, verwijs ik graag door. En andersom: als iemand een scootmobiel gekocht heeft, kan een ergotherapeut de scootmobiel-lessen verzorgen, zodat de cliënt veilig de weg op kan! Afgelopen voorjaar mocht ik meewerken aan de speciale “Open Dag” van UwThuiszorgwinkel.nl, waarin mobiliteit centraal stond. Een goed initiatief, om thema-gericht voorlichting te geven. Zo staan wij beiden ten dienste van de cliënt!”

 

Margreet Morelissen kunt u bereiken via: margreet.morelissen@beweging3.nl of 06-53588714.

 

Even geduld...