Van Nederlands afgeschreven bed naar super (hygiënisch) ligcomfort in Uganda. [2/2]

[Terug naar Deel 1]

...Ze weet nog goed dat het haar schokte wat ze allemaal aantrof. De maat was vol bij het zien van een patiëntje van 7 jaar met een gebroken been wat alsmaar zieker en zieker werd. In het KMC kon hij niet verder geholpen worden door de afwezigheid van röntgen en ook in de contreien van Kyotera waren er geen mogelijkheden voor het maken van röntgenfoto's. Daarnaast was er geldgebrek om te reizen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis met röntgen, zo'n 50 km verderop. Judith heeft ter plekke de financiële (reis)kosten op zich genomen en zodoende kon de jongen verder behandeld worden. Ze besloot stante pede om het jaar erop terug te gaan om weer vrijwillig te werken als ziekenhuismedewerkster. Het eerste jaar erna heeft ze röntgenapparatuur en een echoapparaat (gesponsord door Philips) meegenomen en een röntgenlaborant opgeleid. De transportkosten werden gesponsord door familie, vrienden, collega’s en bekenden. De vurige wens van Judith is om het KMC steeds verder te upgraden tot een hygiënisch en goed werkend ziekenhuis. Dat dit nog jaren in beslag zal nemen en zal betekenen dat ze ook nog jaren één maand per jaar terug zal moeten keren naar Uganda om daar te werken, neemt Judith voor lief en heeft ze er graag voor over.  

 

Jaarlijks neemt ze zo’n 6 m3 aan spullen mee. Dit jaar was de uitdaging groter door het aanbod van de 50 ziekenhuisbedden van uwthuiszorgwinkel.nl.

 

Afgelopen donderdag 3 september kwamen Judith Aarts en Margriet de Winter, beide sinds zes jaar vrijwilliger, naar Amersfoort om de 50 zorgbedden op te halen en in een (gesponsorde) 12-meter lange zeecontainer in te laden. Vanuit uwthuiszorgwinkel.nl stond een hulptroep klaar om te helpen demonteren, sjouwen en laden. De dames hadden zelf ook voor versterking gezorgd. En zelfs de vrachtwagenchauffeur werd zo enthousiast van het goede-doel-project dat hij zijn mouwen opstroopte en fanatiek meehielp. De 50 zorgbedden werden uit elkaar gehaald en daarna zo economisch mogelijk gestapeld. Het ging zo goed dat er zelfs nog 10 extra bedden in konden. Backoffice-man Ruud werd steeds vrijgeviger en dacht tegelijkertijd aan een grote opruimbeurt van zijn magazijn en zodoende gingen er nog zo’n 40 matrassen mee, een relaxfauteuil, 2 zuurstofconcentrators en 50 babyweegschalen.

 

Het zeeschip met de container vertrekt deze week via Mombasa (Kenia) naar Kampala (Uganda) waar het zo’n 6 weken over doet om vervolgens met lokaal transport te komen tot Kyotera in Uganda. Eind oktober komen de dames Aarts en Winter aan in Uganda en zo ook de hulpmiddelen en zorgbedden. Het laatste stukje naar het KMC kunnen ze zo zelf begeleiden en de materialen overhandigen aan de dokters aldaar. Uwthuiszorgwinkel.nl zal op de hoogte gehouden worden van de zorgbedden-reis en de ontvangst ter plekke.

 

Uwthuiszorgwinkel.nl is dé medische speciaalzaak in de regio van Amersfoort en biedt hoogwaardige producten en diensten aan voor jong én oud op het gebied van gezondheid, zorg en vitaliteit. Uwthuiszorgwinkel.nl, een organisatie met twee winkels en drie uitleenpunten staat bekend om de goede service en hoge mate van klantvriendelijkheid, kennis en kwaliteit. Medische hulpmiddelen en praktische producten kan men bij Uwthuiszorgwinkel.nl lenen, huren of kopen. Deskundige medewerkers staan graag klaar om de klant te informeren en van advies-op-maat te voorzien. Samen met de klant wordt de beste oplossing gekozen welke past bij diens situatie. Blijkt dat een klant tijdelijk of met spoed verpleegartikelen of hulpmiddelen nodig heeft, dan kan de klant deze - maximaal 26 weken - gratis lenen bij Uwthuiszorgwinkel.nl.

 

Uwthuiszorgwinkel.nl is gevestigd aan de Vanadiumweg 15 in Amersfoort. Ook zit er een thuiszorgwinkel ín Nijhof aan de Minervaweg 3 in Baarn. En specifieke uitleenpunten zijn er daarnaast nog in Leusden, Woudenberg en Bunschoten.

 

Zelf hulpmiddelen nodig of meer informatie over uwthuiszorgwinkel.nl?
kijk op www.uwthuiszorgwinkel.nl of bel met de klantenservice 033 - 461 91 91.

Even geduld...