Van Nederlands afgeschreven bed naar super (hygiënisch) ligcomfort in Uganda. [1/2]

Amersfoort - Doordat de zorg verandert en mensen steeds vaker iets zelf moeten aanschaffen, veranderen ook de hulpmiddelen en de wensen die cliënten hieromtrent hebben. Dit maakt dat er bij uwthuiszorgwinkel.nl al geruime tijd 50 zorgbedden in het magazijn stonden en niet meer werden gebruikt. Hiervoor is een goede bestemming gevonden in het Kyotera Medical Centre in het zuiden van Uganda.

 

De vraag naar zorgbedden is er nog steeds, maar tegenwoordig stelt men andere eisen aan een bed. Een bed moet er uit zien als een bed wat je ook zelf thuis zou hebben, het bed moet bij voorkeur elektrisch verstelbaar zijn en met een hoog-laag functie. En ook zijn er inmiddels diverse soorten matrassen beschikbaar om voor iedereen het matras te kunnen leveren wat het beste bij diegene past. 
 

 Uganda

 

Uwthuiszorgwinkel.nl is geen voorstander van het onnodig weggooien van hulpmiddelen en weet dat er ook minder welvarende zorggebieden zijn. Via haar netwerk is uwthuiszorgwinkel.nl op zoek gegaan naar een goed doel om de vijftig zorgbedden te doneren. “Een opkoper zou in totaal €2000,- bieden voor alle bedden, maar dan geven wij het liever aan mensen die het goed kunnen gebruiken” aldus Ruud van der Wiel, manager backoffice & inkoper bij uwthuiszorgwinkel.nl.

 

Via via kwam uwthuiszorgwinkel.nl in contact met Judith Aarts, radiodiagnostisch laborante in het Amphia ziekenhuis te Breda. Zij had wel oren naar de ziekenhuisbedden. “Wat zou dat prachtig zijn, 50 zorgbedden voor het Kyotera Medical Centre (KMC) in Uganda. Geen bedden meer die stuk zijn, simplistisch zijn gelast of door hun poten zijn gezakt. Of ter vervanging van de bedden van houten planken wat natuurlijk super onhygiënisch is en ook niet lekker ligt”.  

 

Zes jaar geleden vertrok Judith in de voetsporen van haar vader naar Afrika om daar vrijwilligerswerk te doen...[Lees verder]

 

 

Even geduld...