Masterclass Decubitus/wondzorg

Decubitus is een groeiend probleem in de gezondheidszorg. De huidige ontwikkelingen in de gezondheidszorg maken dat cliënten in de thuiszorg en in instellingen een steeds groter risico lopen. De kennis rondom en de middelen om decubitus te voorkomen, nemen echter gelukkig snel toe. Tijdens deze Masterclass decubitus wordt aan de hand van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen ingegaan op de hoofdoorzaak voor het ontstaan van decubitus, druk. Er wordt uitleg gegeven over de negatieve invloed van druk op de huid. Hierbij wordt op basis van de wetenschap ingegaan op de manieren waarop de huid aan druk wordt blootgesteld en wat het daarbij behorende risico is. Daarnaast worden manieren om de huid te ontlasten van druk behandeld. Uitgangspunt bij decubitus preventie moet namelijk altijd zijn dat geen druk op de huid ook niet tot decubitus zal leiden.

 

Doel van deze bijscholing is de deelnemer inzicht te verschaffen in de veroorzaken van decubitus en om aan de hand van dit inzicht, acties en interventies te kunnen plannen. Ook wordt er dieper ingegaan in de veroorzakers van decubituswonden en daarbij de wondzorg. 

 

De scholing wordt gegeven door wondverpleegkundige Hélène Tolboom van Uwthuiszorgwinkel.nl in samenwerking met Decupré. De unieke Masterclass decubitus/wondzorg is geaccrediteerd met 2 punten.
 

Wilt u zich aanmelden voor de masterclass of een demonstratie van onze wondverpleegkundigen?
mail naar: indicatie@uwthuiszorgwinkel.nl

 
Wilt u meer informatie over de Decupré-producten, kijk op: www.decupre.com.

Keurmerk

Even geduld...